Απολαύστε απίστευτες πεζοπορικές διαδρομές σε σηματοδοτημένα μονοπάτια της Ορεινής Ναυπακτίας. Δείτε επιλεγμένες διαδρομές, ήπιας δυσκολίας παρακάτω:

Ορειβατικές Διαδρομές

Διαδρομή

Περιγραφή διαδρομής

Κρυονέρια-Τσεκούρα

Πηγή: http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=600160(Σατλάνη Σούλα)

Από το χωριό Κρυονέρια συνεχίζουμε για Περδικόβρυση. Μετά 2 χλμ περίπου κι αφού περάσουμε πέτρινη βρύση, συναντάμε αριστερά του δρόμου το μονοπάτι. Με σχετικά μικρή κλίση και περνώντας πέτρινο αλώνι και ένα ξέφωτο φτάνουμε σε καλάνι με πηγή. Από εδώ το μονοπάτι γίνεται απότομα ανηφορικό στη ράχη δεξιά μας. Φτάνοντας στην κορυφή της ράχης την ακολουθούμε και βγαίνουμε σε διάσελο μπροστά μας. Χωρίς μονοπάτι αλλά με καλή σήμανση και σε γυμνό βραχώδες έδαφος, ακολουθώντας την κορυφογραμμή δεξιά μας, φτάνουμε στην Τσεκούρα. Το μονοπάτι κινείται στο μεγαλύτερο μέρος του μέσα σε ελατόδασος

Aνω Χώρα-ΤΣΑΚΑΛΑΚΙ

Πηγή:http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=768441(Σατλάνη Σούλα)

Από την πλατεία και ανηφορίζοντας τα σοκάκια της Άνω Χώρας, βγαίνουμε σε χωματόδρομο, στην κορυφή του χωριού. Διασχίζουμε τον χωματόδρομο και μπαίνουμε για λίγο σε χάραξη χωματόδρομου. Ακολουθούμε το μονοπάτι στα δεξιά του χωμ. Περνάμε 2 στέρνες (μια χωματένια, όπου και πόσιμο τρεχούμενο νερό και μία τσιμεντένια) και ένα πέτρινο εικόνισμα. Περνώντας ξέφωτο, με καλλιέργεια καστανιάς και ακολουθώντας σταθερά ΝΔ πορεία, βγαίνουμε πάλι σε χωματόδρομο. Στα 100 μέτρα συναντάμε διασταύρωση χωματόδρομων και παίρνουμε τον αριστερό. Τον ακολουθούμε για 400 μέτρα και μπαίνουμε στο δασωμένο, στα αριστερά του δρόμου, σε μισοκλεισμένο μονοπάτι , μέσα στο καστανόδασος. Μετά 400 μέτρα συναντάμε πάλι διασταύρωση. Παίρνουμε τον αριστερό χωμ. και συνεχίζουμε για 200 μέτρα. Πάλι στ’ αριστερά του χωματόδρομου, μπαίνουμε σε μη ευκρινές μονοπάτι, για 200 μέτρα. Βγαίνουμε σε χωματόδρομο, απ’ όπου έχουμε οπτική επαφή με το Τσακαλάκι. Ακολουθούμε τον χωμ . και μετά 950 μ. βρίσκουμε πάλι διασταύρωση. Παίρνουμε τον δεξιό ανηφορικό χωματόδρομο και τον ακολουθούμε μέχρι το τέλος του, όπου και βρίσκουμε στάνες. Μπαίνουμε σε ρέμα στα δεξιά και βγαίνουμε σε αυχένα . Χωρίς μονοπάτι , με αρκετή κλίση και σχετικά δύσκολο, πετρώδες έδαφος, βγαίνουμε σε ράχη 80 μέτρα κάτω από την πρώτη κορυφή του βουνού (1697μ).
Παρακάμπτοντας την πρώτη κορυφή, βγαίνουμε στην κορυφογραμμή και ακολουθώντας την, φτάνουμε στο Τσακαλάκι. Έχουμε ωραία θέα σε όλο τον ορεινό όγκο της Ναυπακτίας, τα Βαρδούσια, τα βουνά της Ευρυτανίας και της Τριχωνίδας

Άνω Χώρα – Αμπελακιώτισσα – Τσεκούρα – Κρυονέρια

Πηγή: http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1393976(Σατλάνη Σούλα)

Αναχώρηση από την Άνω Χώρα (1.050 μ.) όπου θα ξεκινά η πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι του Κάκκαβου με κατάληξη στην Αμπελακιώτισσα. Από την Αμπελακιώτισσα (900μ.) ανάβαση στην Τσεκούρα και κατάβαση στα Κρυονέρια (1.312μ.)