• Αξίζει να βρεθεί κανείς το δεύτερο Σαββατοκύριακο κάθε Οκτώβρη στην Άνω Χώρα για να απολαύσει τις εκδηλώσεις στα πλαίσια της «Γιορτή του κάστανου και του τσίπουρου». Οι επισκέπτες μπορούν να γευθούν τα τοπικά προϊόντα, ψητά κάστανα και τσίπουρο κατευθείαν από το λουλά των καζανιών απόσταξης και άλλες παραδοσιακές ανωχωρίτικες λιχουδιές.Όλα αυτά βέβαια συνοδεύονται από καλή παραδοσιακή μουσική και ο χορός στην κεντρική πλατεία του χωριού συνεχίζεται μέχρι τις πρωινές ώρες.
  • Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη σειρά έχει η «Γιορτή Τσιγαρίθρας». Στην πλατεία του χωριού μαγειρεύουμε σε μεγάλα καζάνια τις τσιγαρίθρες (λίπος χοιρινού με ίχνη … κρέατος), πεντανόστιμος μεζές που στέλνει την χολιστερίνη στα ύψη.Τα ψητά λουκάνικα και το μπόλικο κρασί είναι σύμμαχοι μας ώστε να αψηφούμε το τσουχτερό κρύο της εποχής.
  • Για τους λάτρεις του ποδηλάτου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου οργανώνεται διήμερο ποδηλατικών αγώνων (mtb και road). Οι αγωνιζόμενοι αλλά και οι επισκέπτες εκστασιάζονται από τα ατελείωτα χιλιόμετρα διαδρομών μέσα στα απίστευτα δάση της Ορεινής Ναυπακτίας. Παράλληλα με τους αγώνες, οργανώνεται έκθεση ποδηλάτων αλλά και παραδοσιακό «φίλεμα» στην πλατεία του χωριού.